PRESENTER I

ALLA KATEGORIER

Här är alla våra presentkategorier samlade på ett och samma ställe. Vi tipsar om presenter för att fira bröllop och förlovning, dop eller nyfödda, examen och student eller födelsedagar. Vi har också en övrigt-kategori där du hittar sådant som morsdagspresenter, presenter i Coronatider och gå-bort-presenter. Massa av tips på presenter om du ska fira någon som har fått barn eller är det dags att köpa födelsedagspresent. Välj något av kategorierna nedanför för att få förslag på presenter eller fortsätt läsa längre ner om du vill ha lite mer allmänna tips på vad det kan vara bra att tänka på när du ska köpa presenter.

VILKA PRESENTTIPS 

LETAR DU EFTER IDAG?

Här har vi samlat våra bästa tips och förslag på presenter att köpa för att fira kärleken på något sätt.

Här hittar du våra bästa tips och förslag på presenter att köpa när det är dag att fira någons födelsedag.

Här hittar du våra bästa tips och förslag på presenter att köpa för att fira ett nytt litet liv som kommit till världen. 

Här har vi samlat våra bästa tips och förslag på presenter att köpa för att fira att någon blivit klar med skolan.

Här hittar du alla kategorier med tips och förslag på presenter som inte riktigt passade i någon annan kategori.

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU SKA KÖPA PRESENTER

PERSONLIGHET

När du ska köpa en riktigt bra present så är det viktigt att utgå från personligheten på den som du ska ge presenten till.

Fundera på om födelsedagsbarnet, brudparet eller studenten har någon särskild hobby eller något särskilt intresse. Har personen det så utgår från det! Googla och sök runt på presenter som följer det intresset. Du behöver inte hålla dig på exakt ett och samma tema men det kan vara bra att ha någonting att utgå från för att hitta kul saker på liknande teman. Är det en person som tycker om att hänga i ute så kanske en kväll på stan är en passande present, men är det en person som gillar att vara hemma så kanske en fin växt är mer passande för den personen. Om personen inte har något särskilt intresse så kanske du vet någonting som personen gillar, det kan räcka med en färg för att ha någonting att utgå från. Många av de tips på presenter som du hittar på presen-tkonst.se är utformade så att du enkelt ska kunna anpassa presenten till personen som just du ska ge bort den till.

PRIS

Det kan vara bra att fundera över ungefär hur mycket du vill lägga på presenten som du ska köpa. Och kom ihåg att en present behöver inte vara dyr för att vara bra! Det kan alltid vara bra att börja fundera över hur mycket du vill lägga på en present redan innan du köper någonting. Om du ska köpa en finare present så kan det vara läge att gå ihop med några andra personer för att kunna köpa någonting dyrare och mer rejäl istället för att varje person ska tänka själva och köpa någonting lite mindre. Det minskar också risken för att ni köper samma sak till samma person.

HÅLLBARHET

Det är alltid bra att ta med hållbarhetsperspektivet när du ska köpa presenter. Du kan göra det genom att fundera på att ge bort en upplevelse istället för att köpa en sak. Ett annat sätt är att köpa någonting som går använda upp, t.ex. en hudvårdsprodukt som personen gillar eller någonting att äta eller dricka. På så sätt så kan du undvika att ge bort en present som sedan bara kastas efter ett tag. 

PRESENTATION

Det som verkligen kan ta din present till en ny nivå är att göra en fin och rolig inslagning. Några saker att tänka på är att det är mycket enklare att slå in fyrkantiga eller rektangulära paket jämfört med saker som ojämnt formade. Så har du en eller ett par paket med konstiga former som du ska ge bort - lägg dem i en låda och slå in den sen. Eller låt lådan vara som den är! Ett väldigt kul och personligt sätt att slå in paket är att måla själv på ett vanligt vitt papper. En särskilt kul aktivitet om du har barn att göra det med.