Tips på studentpresenter

Det är lite speciella tider nu med inställda studentfiranden, men det betyder inte att det inte går att fira studenten lite grann (på ett säkert sätt). Särskilt så går det lika bra som vanligt att visa sin uppskattning för studenten genom att ge bort en fin present. Här har vi samlat tips och förslag på studentpresenter som förhoppningsvis kan ge dig lite idéer och inspiration!

Ekollonvas

Vårat första tips på en fin studentpresent är en enkel och klassisk ekollonvas. Vasen designades av Estrid Ericsson redan på 1930-talet och kan användas för att gro ekollon till små ekplantor, så himla mysigt! Vasen är såklart också fin att använda för andra blommor än att gro ekollon. En ekollonvas är en present som är perfekt att ge bort till en person som är lite pysslig och gillar växter. Ekollonvasen finns att köpa hos Svenskt Tenn och finns att beställa här. Instruktioner för hur du ska göra för att gro egna ekplantor följer med vasen, men kan även hittas här.


Vattenflaska

Vårat nästa tips på studentpresent är att köpa en fin vattenflaska. Vi behöver alla dricka mer vatten och en snygg vattenflaska är perfekt att ha och slänga ner i väskan när man är ute under sommaren. Det är också en present som är en vänlig påminnelse till studenten att inte glömma att dricka varannan vatten under studentfirandet. Vi rekommenderar att man väljer en fin och fräsch vattenflaska i metall eller glas istället för plast.

Picknickkorg

Det är sommar när man tar studenten och därför är ett allmänt tips att köpa en studentpresent med sommartema. Just denna sommaren när vi inte kommer kunna resa som vanligt så är vårat första tips på studentpresent att köpa en picknickkorg som kan användas för kortare utflykter på hemmaplan, som en sommarpicknick i en park eller för en utflykt till havet. Tycker du att en picknickkorg är en bra present har vi tagit fram en lista med förslag på fina picknickkorgar i olika prisklasser som du hittar här.


Växt-kit

Vårat nästa tips på studentpresent är att göra ett fint paket med saker man kan behöva för att ta hand om sina växter: en spade, en krukborste, en kruka och en sekatör.


Tidlösa smycken

En studentpresent som aldrig kommer att gå ur stil är stilrena och klassiska smycken som kan användas genom hela livet. Om du har möjlighet att lägga lite mer pengar på din present, eller möjlighet att gå ihop med andra, är det perfekt att köpa någonting i äkta silver eller guld som håller länge. Ett förslag på tidlösa smycken är fina minde ringar i olika färger storlekar. Ett märke som har fina sådana är danska Jukserei. Örhängena finns att beställa här.


Brandsläckare

Nästa tips på en grym studentpresent är att köpa en riktigt bra brandsläckare. Detta är en present som är perfekt om studenten ska flytta hemifrån snart, för det är kanske inte det första som man lägger pengar på när man flyttar men såklart superviktigt att ha hemma. Det är en present som kan rädda liv! Det finns flera olika fina brandsläckare utöver den klassiska röda. Några tips är denna mindre brandsläckaren i svart, denna minde vita med silverdetaljer.


Inredning till balkong

Ett tips på studentpresent till någon som har, eller ska flytta till, en lägenhet som har balkong är fin inredning till den. Eftersom studenten normalt firas i början av sommaren så är det perfekt tid på året att inreda balkongen, och det kan vara bra då att få lite nya fina saker till den. Några förslag på fina saker att köpa till balkongen är en fin ljusslinga med glödlampor eller en vattenkanna i koppar att vattna blommorna med.


Strandsaker

Ett kul tips på studentpresent när vi fortfarande lever i förhoppningen att det ska bli en varm och solig sommar och är att köpa en eller ett par härliga strandsaker! Som denna färgglada handduken, eller en rolig badmadrass i form av en flamingo.


Fin pryl till hemmet

Nästa tips på present till studenten är att köpa någon finare grej till hemmet som studenten kan ta med när han eller hon flyttar hemifrån. Några fina förslag är denna fina karaff i grönt och lila glas, en klassisk presso, en vas i blått färgat glas, eller en helt underbar blå snäckvas.