Tips på 50-års presenter

Har du en mamma, pappa, syster, bror, kompis eller känner du någon annan som fyller 50 år och behöver tips och förslag på presenter. Här har vi samlat ett gäng tips på fina och personliga födelsedagspresenter att ge bort till någon som fyller 50 år. Hoppas att du hittar någonting som passar just den som du ska köpa present till eller att du i vart fall kan få lite inspiration på saker som kan vara kul att ge bort.

Trådlös högtalare

Ett tips på en väldigt användbar och rolig 50-års present är att ge bort en bärbar högtalare. Så himla bra är det att ha en bärbar högtalare att ta med sig när man ska ut på utflykt eller ut på altanen eller balkongen. Det enda vi gör hela sommaren är att bära omkring på våran och lyssnar på bra musik och särskilt dokumentärer och sommarprat. En väldigt fin lite större variant är denna från Marshall som finns att köpa på Elgiganten. En mindre variant är denna från JBL som finns hos NetOnNet.


Middag

Ett generellt tips på en bra present att ge bort till personer som har det mesta är att ge bort en aktivitet av något slag. Ett förslag är att ge bort en middag i 50-års present. Det kan organiseras lite olika beroende på hur man känner nu under Corona. Man kan ses några få personer och sitta en bit från varandra, man kan ha en mindre utomhusmiddag om vädret tillåter eller åka och lämna middagen innan och sedan höras på FaceTime. Alltid mysigt att få umgås lite, på ett eller annat sätt.


Ljus

Om du är ute efter en enklare present att ge bort till någon som fyller 50 år så är ett tips att köpa ett eller ett par fina ljus. Finare ljus är en sån grej som man inte alltid tänker på att köpa till sig själv, men som kan vara väldigt kul att ha hemma för att pigga upp. Om du köper att doftljus så är det ett särskilt tips att ha det på toaletten och tända det en stund innan morgonduschen, så du får en riktig härlig start på dagen. Ett förslag från oss på fina ljus är dessa underbara från Hay som finns att beställa hos Länna Möbler.


Vin eller ölprovning

Om ni vill ses och göra någonting mer eller annat än att bara äta middag tillsammans så är det ett tips på en rolig 50-års present att fixa en egen öl- eller vinprovning. Organisera det hur ni vill och kan ses såhär under Corona hemma i ett litet gäng, utomhus eller via videosamtal. En kul sak att göra är att göra ett blindtest med födelsedagsbarnets favorit vin- eller ölsorter. Ska ni göra det helt på distans så får ni hälla över vin- eller ölsorterna på glasflaskor med nummer på.


Matlådor

Ett tips från oss på en användbar födelsedagspresent är att köpa ett par finare matlådor och ge bort dem i 50-års present. Det finns en hel del lyxigare och finare matlådor, och hur mycket roligare är det inte att ha med sig mat till jobbet (när man får komma tillbaka) eller ut på picknicken i någon av dessa fina matlådorna istället för de vanliga standardmatlådorna. Finns fina matlådor och veggie-boxar att köpa hos Royal Design.


Utflykt

Om ni kan tänka er att ses utomhus såhär i Corona-tider så är det ett tips att ge bort en rolig utomhusaktivitet i 50-års present. Ett par förslag på olika sådana aktiviteter att hitta på tillsammans är att gå på utomhusyoga, hitta en härlig vandringsled att promenera tillsammans eller ge sig ut till havet. I presenten kan även lunch/middag/fika ingå på stället ni tar er till.


Te & tekanna

När vi alla går hemma mer än vanligt så har det tendens att bli mer tedrickande än vanligt, i vart fall hemma hos oss. Ett tips på en fin 50-års present som kan lyfta kvälls- eller morgontet till nya höjder är att ge bort en fin tekanna tillsammans med lite goda tesorter. Ett förslag från oss är denna superfina tekannan i glas från Bagaren och kocken. Den finns att beställa här.


Hörlurar

Det känns som att man typ inte kan ha för många hörlurar, för de har verkligen en tendens att försvinna (i vart fall har mina det..). Och enligt mina erfarenheter så verkar det inte bli bättre med tiden. Så nästa tips på en present att ge bort till någon som fyller 50 år är att köpa ett par fina hörlurar.


Morgonrock

En sak som det är svårt att få för många av är härliga morgonrockar. Det gosigaste som finns är ju att gå upp på morgonen och ta på en härlig morgonrock. Perfekt är att ha en mysig och varm på vintern och sedan en lite svalare och enklare på sommaren. Ett förslag på en superfin morgonrock att ge bort i 50 års-present är denna gröna i frotté från Åhlens. Den finns att beställa här.


Fin kniv & kokbok

En sak som de flesta har mer tid för där hemma nu i Corona-tider är att laga mat. Så varför inte hjälpa till att göra matlagningen lite mer inspirerande genom att ge bort en fin kniv och en kokbok i 50-års present. Kul att uppdatera sina vanliga rutiner med lite nya recept.