Tips på presenter och julklappar i Coronatider

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.


Corona har varit en del av våra liv under ett bra tag nu, och det verkar tyvärr som att vi kommer att behöva anpassa även julen efter alla restriktioner och begränsningar. Men även i dessa märkliga tider finns det anledningar att köpa och ge bort presenter, kanske finns det till och med starkare skäl än vanligt att pigga upp någon med en fin present eller en julklapp just nu.


Här hittar du tips på presenter och julklappar på olika teman att ge bort till nära och kära under Corona-krisen.

Hemmalyx

Vårat första tips på presenter eller julklappar som passar bra att ge bort nu i Coronatider, när vi alla går hemma mer än vanligt, är någonting som hjälper till att lyxa till på hemmaplan. Kanske har du en mamma, pappa, farmor, morfar eller någon annan nära som är isolerade hemma som verkligen kan behöva piggas upp med en present som ger lite vardags- och hemmalyx.

Ljus

Det är höst och vi går mot mörkare tider, och särskilt i dessa Coronatider är ett tips på en present att ge bort några fina ljus. Vi älskar dessa färgglada och snurriga som finns att beställa hos Unikum.

Morgonrock

Under Corona känns det ibland som att jag aldrig har på mig någonting annat än min morgonrock, och det är perfekt för att få lite mysigare stämning i höstmörkret. Vi tycker också det är ett kul present- och julklappstips! Den fina på bilden är från Granit*.


*Annons för Granit.

Beställ en växt eller blomma (enkelt att skicka)

Om du vill pigga upp någon som är hemma mycket nu under Corona eller kommer vara i jul så är det fint att överraska med att skicka en blomma eller en växt med en personlig hälsning. Denna på bilden och många andra fina buketter och växter finns hos Interflora*.

*Annons för Interflora.

Hemma-spagrejer

Ta hand om dig själv och andra lite extra nu i Coronatider genom att ge bort en eller ett gäng med härliga produkter för hemma-spa i present eller julkapp. Treatment overnight repair mask är en härligt mjukgörande och lugnande overnight-mask från Emma S som finns att köpa hos Åhlens*.

*Annons för Åhlens.


Julbox med choklad och godis (perfekt att skicka)

Beställ en julbox med choklad och godis som kan levereras direkt hem till någon annan. Choklad, nougat, marsipan - allt man vill ha! En helt perfekt present eller julkapp att skicka till någon som man inte kan träffa nu i Corona. Beställ den hos Interflora*, finns i flera olika storlekar.


*Annons för Interflora.


Inredning för att pigga upp hemma

Nästa tema på presenttips och julklappstips under Corona är att ge bort fina inredningsdetaljer som kan hjälpa till att pigga upp där hemma. Här tipsar vi om några av våra favoritprodukter just nu.

Vas

Köp en färgglad glasvas i present eller julkapp. Snygg färgdetalj till hemmet. Denna supersina finns att köpa hos Åhlens*.


*Annons för Åhlens.

Samma modell finns också i fin ros färg! Även den går at beställa hos Åhlens*.


*Annons för Åhlens.

Filt

En härligt filt är det första tipset på en mysig inredningsdetalj att pigga upp lite med hemma. Denna är från Granit*.


*Annons för Granit.

Spegel

Särskilt nu i mörkret kan det vara kul med lite färg där hemma. Kolla in denna helt underbara spegeln som finns att beställa hos Unikum.

Bedset

Mys på hög nivå i fina och färgglada nya lakan. Hur underbar är inte denna färgen på lakanen från Granit*.

*Annons för Granit.


Kul saker att hitta på hemma

Hemma, hemma, hemma - det är ett ord som beskriver detta året väldigt bra. För att inte bli för uttråkad av samma miljö så tänker vi att det kan vara bra att ge bort kul saker att göra där hemma i present eller julklapp i år. Här kommer ett gäng tips på sådana presenter.

Prenumeration på en tidning (enkelt att skicka)

En present eller julklapp som kan pigga upp lite i Coronatider är att ge bort en prenumeration på en tidning. Hur mysig är det inte att sätta sig i lugn och ro med en kopp te och bläddra i en tidning, särskilt kul när det kommer ett nytt nummer med jämt mellanrum. Finns massa kul tidningar hos Tidningskungen.

Pussel

Vi älskar att pussla och nu under Corona är det faktiskt ett bra tillfälle att tid för det. Känner du någon pusselälskare så är det omöjliga pusslet Night från Designtorget* ett tips på en kul födelsedagspresent eller julklapp.


*Annons för Designtorget.


Bok (enkelt att skicka)

Ett tips på en present som passar bra att ge bort nu under Corona är en bok som du skickar med post. Köp en ny eller välj en av dina egna hemifrån för att spara lite på miljön. En favoritbok hos oss just nu är Jag for ner till bror av Karin Smirnoff som finns att beställa hos Adlibris.

Min dag

På liknande tema som bok så är denna utvecklande dagboken en present eller julklapp som vi tänker kan vara kul att hålla på med nu under Corona. Den finns att köpa hos Designtorget*.

*Annons för Designtorget.

Yatzy

Bor den som du ska köpa julklapp eller present till tillsammans med någon annan så kan ett sällskapsspel vara ett bra presenttips. Yatzy är ett enkelt men roligt klassiskt spel. Detta fina finns att köps hos Designtorget*.

*Annons för Designtorget.

Backgammon

Ett annat spel att sysselsätta sig med där hemma under Corona är Backgammon. När det dessutom är så fint som detta från Designtorget*så blir det ett ännu bättre present- eller julklappstips.


*Annons för Designtorget.

Vattenkanna

Om den som ska få din julklapp eller present är intresserad av att plantera och ta hand om växter så är ett kul tips att köpa något på det temat. Som denna fina vattenkannan från Granit* som kan göra en vanligt syssla lite roligare.

*Annons för Granit.

Ekollonvas

Ett annat julklapps- och presenttips till den som har gröna fingrar är den fina ekollonvasen som kan användas för att gro små ekollon till riktiga ekplantor, så kul! Finns att köpa hos Svenskt Tenn.


Teknik

Om det är någonting som vi hat fått lära oss nu under Corona så är det vikten av fungerande teknik, som framförallt får oss att kunna hålla kontakten just nu. Men tekniken är inte bara praktisk utan kan vara snygg och dessutom kul att ge bort i present eller julklapp. Här kommer några förslag.

Hörlurar

För alla promenader och löprundor som man är ute på nu för att komma hemifrån en stund på dagen så är det perfekt att ha ett par trådlösa hörlurar. Hur fina är inte dessa som finns att köpa hos Åhlens*.


*Annons för Åhlens.

Skrivare

Det är ett bra tillfälle nu under Corona att gå igenom gamla bilder och minnas saker som vi kunde göra när det gick att röra på sig. Superkul om man dessutom kan framkalla de finaste som man har i telefonen direkt hemifrån, vilket man kan med denna skrivaren från Urban Outfitters.

Kamera

Ta liten nya bilder annars, med en polaroidkamera som framkallar bilderna på direkten. Perfekt present! Hur fin är inte denna lila som finns att beställa hos Urban Outfitters.


Matlagning och bakning

Coronatider, när vi går omkring där hemma, är faktiskt en ganska bra tid att passa på att testa och lära sig lite nya goda recept om man tycker om bakning eller matlagning. Det kan också vara en bra tid att uppdatera köket lite grann för att hitta ny inspiration, särskilt om man bor själv. Här kommer ett par presenttips och julklappstips på temat mat och bakning.

Kaffemått och klämma

En enkel och liten present eller julklapp, men ändå fin. Jag har en och den förgyller min morgon lite varje dag när jag sätter på morgonkaffet. Den finns att köpa hos Designtorget*.


*Annons för Designtorget.

Kaffeburk

Kombinera kaffemått och klämma med en färgglad kaffeburk fån Åhlens* om du vill ha någon mer julklapp eller present på samma tema.


*Annons för Åhlens.

Vattenkokare

Om man verkligen vill ge bort en present eller julklapp som höjer rolighetsfaktorn i köket så är denna underbara vattenkokare ett tips. Kan köpas hos Bagaren och kocken*.

*Annons för bagaren och kocken.


Baktillbehör

Om du ska köpa present ellr julklapp till någon som gillar att baka så är t.ex. roliga och fina baktillbehör en present som kan pigga upp där hemma.

Bakform

En helt underbar bakform i formen av en ros. Enkelt att göra superfina bakverk med en sådan hemma. Den finns att köpa hos Bagaren och kocken*.


*Annons för Bagaren och Kocken.


Slickepottset

Hur kul blir det inte att baka med dessa fina slickepottar? Så mycket roligare än vanliga klassiska vita, tycker vi i alla fall. Detta fina kitet finns att köpas hos Bagaren och kocken*.

*Annons för Bagaren och Kocken.

Skål

Även en fin och färgglad skål kan göra det roligare i köket där hemma. Det är också svårt att få för många skålar hemma och därför tycker vi att det är en bra present eller julklapp. Denna fina finns att köpa hos Bagaren och kocken*.


*Annons för Bagaren och Kocken.

Sugrör

Dra ner på plastanvändningen genom att ge bort ett gäng återanvändbara sugrör i glas från Åhlens* i julklapp eller present. Går att använda till både varm och kall dryck och kommer med en liten borste som används för rengöring.


*Annons för Åhlens.


Recept och matprodukter (bra att skicka)

Ett annat julklapps- eller presenttips till den som gillar att greja i köket är att leta upp ett roligt recept som du tror att personen skulle gilla och skicka det tillsammans med ingredienserna som behövs för att laga rätten. Hos Mathem kan du beställa varor direkt hem till någon annan.


Kokbok

Ett annat sätt att hitta nya recept nu under Corona är att lära sig lite nya goda recept genom en ny kokbok. Detta är en spännande och lite udda receptbok som finns att köpa hos Designtorget*.

*Annons för Designtorget.

PRESENTKONST

Konsten att ge bort presenter.

© 2020 by presentkonst.com