Tips på morsdagpresenter

Visa din mamma lite extra uppskattning på morsdag genom att köpa en fin och genomtänkt present till henne. Här är tips på grymma morsdagspresenter!

Brunch

Gör någonting enkelt men fint och bjud din mamma på brunch! Har du tid och lust så kan du fixa brunchen hemma med pannkakor, glass, bär, surdegsbröd, goda ostar och kaffe. Lyxa gärna till det lite extra med den klassiska brunchdrinken Bellini (champagne och persikopure/juice).


Vill du inte fixa brunchen hemma så är det ju också supergött och lyxigt att gå till någon mysig restaurang tillsammans.

Prenumeration på en tidning

Köp en prenumeration på en tidning. Välj en tidning utifrån din mammas intresse, t.ex. Allt om trädgård, Illustrerad vetenskap eller ELLE Mat & vin.


Fotvårds-kit

Sätt ihop ett kit med fotvårdsprodukter som ni kan testa tillsammans! Slå gärna in alla produkter ihop en fin låda för att få en riktigt lyxig känsla.


Tips på produkter att köpa till kitet är ett aquagrönt fotbad, 129 kr, denna fotskrubb med pepparmynts-olja, 119 kr, och en underbar fotmask som Bedtime Therapy, 119 kr, eller Volcano fotmask, 135 kr.


Bok & bokmärke

Om din mamma gillar att läsa är en bok såklart alltid ett bra alternativ. Kombinera en bra bok med ett fint bokmärke om du vill göra presenten lite mer unik och rolig.


Några tips på böcker som vi tycker särskilt mycket om just nu är Hjärnstark av Anders Hansen, 59 kr och Ett litet liv av Hanya Yanagihara, 59 kr.


Handvårds-kit

En variant på fotvårds-kit är att istället ha lite hemma-spa med handvårdstema! Känns som att de flesta kan behöva det såhär i Corona-tider när vi tvättar och spritar händer som galningar.


Tips på produkter att köpa är handskrubben Salted Coconut, 159 kr, handkrämen Helping Hands, 149 kr, nagelbandskrämen Lemony Flutter, 135 kr, samt tvål och handkräm från La:bruket i doften Bergamot/Patchouli, 179/199 kr.


Vinkväll

Köp en eller två fina flaskor vin och boka in en dag när ni ses och dricker dem tillsammans. Perfekt tillfälle att snacka lite skit och umgås tillsammans utan resten av familjen.


Någonting du gjort i slöjden

Mammor gillar ju i princip allting som deras barn har gjort, så utnyttja det och ge bort någonting som du gjort själv. Det finns många roliga tips på DIY på Pinterest. Blir det total katastrof så har ni ett roligt minne att dela och en rolig historia att berätta i framtiden.


Nagelvårds-kit

Ge bort lite nagelvårdsprodukter och fixa naglarna tillsammans. Börja med att fila naglarna med en fil, som denna glasfil, 29 kr. Köp sedan något eller några härliga nagellack att måla naglarna med. Vi gillar nagellacken från Essie, ca 129 kr, och H&M, ca 49 kr. Några särskilt fina färger är lila Spring In Your Step och ljusgul Lemon Tarte. Färgen på bilden är H&M:s Tickled Pink, 49 kr.


Blommor & choklad

Har du inte tid att fixa någonting särskilt så går det alltid bra med lite blommor och choklad.

Doftljus

Köp ett eller ett par lyxiga doftljus! Ett tips är sen att ställa doftljuset i badrummet och tända det en stund innan du hoppar in i duschen på morgonen, så får du en lugnande och lyxig start på dagen.


Vi älskar doftljusen från Tell Me More som har underbara neutrala dofter och är prisvärda. Vår favorit är den helt fantastiska doften Sandalwood Musk, men även Fig Tree är ett tips, 199 kr/st.