Tips på gå-bort-presenter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.


Köp en gå bort present för att visa uppskattning när du är hembjuden till någon på t.ex. middag, fika eller fest. Här lämnar vi några roliga tips på fina gå bort presenter!


Ljus

När det går mot mörkare tider så är det alltid härligt, och ibland nästan nödvändigt, att mysa till det lite där hemma. Ett sätt är att pigga upp med lite fina ljus där hemma. Vi älskar dessa fina spiralljus och tycker att de passar perfekt att ta med som en gå bort present. De finns att beställa hos Åhléns*.


*Annons för Åhlens.


Hembakat

Om du gillar att baka så är det en superfin present att göra lite hembakta småkakor och lägga dem i en fin glasburk. Småkakor är perfekta att ge bort eftersom de håller längre och också kan frysas in. Baka t.ex. goda mördegskakor, som Brysselkex eller Syltkakor. Supergott och enkla att göra! Bonus är ju att när du ändå är igång och bakar så kan behålla några kakor hemma till dig själv med.


Kaffe

Köp en påse finkaffe i gå bort present och ta med hem till kaffeälskaren. En särskilt bra present om det är fika som du är bjuden på. Du kan gå till en te- och kaffebutik där du kan välja mellan olika bönor och be dem att mala dem direkt i butiken till dig. Annars kan du beställa på nätet. Ett tips på fint kaffe att ge bort i present är Happiness från Lykke kaffegårdar. Du kan välja om bönorna ska vara hela eller malda och beställer här.


Olivolja

Ett tips på en annan fin gå bort present är att köpa en god flaska olivolja och ge bort den! Olivolja är en bra present för att det är någonting som alltid går åt, och hur gott är det inte att bara doppa bröd i en god olivolja och lite salt?


Blommor & vas

Blommor är en klassiker men ändå en av våra personliga favoriter när det kommer till tips på gå bort presenter. Det kan även bli en lite extra rolig present om du köper en vas till och sätter blommorna direkt i den. Ett förslag på en söt vas som passar perfekt att ge bort i gå bort present är denna helt underbara mini-vasen som finns att beställa hos Åhléns*.


*Annons för Åhlens.


Minispel

Ge bort ett spel i gå bort present som ni kan spela direkt när ni ses. Ett förslag på ett superkul spel är Sing Sing, ett spel för de som älskar att sjunga. Två lag turas om att dra kort och ena laget sjunger en strof - andra laget försöker sjunga resten. Lätt att lägga i väskan och ta med lite varstans. Finns att köpa på Designtorget*.


*Annons för Designtorget.


Skål med godis

Nästa tips på en fin gå bort present är att köpa godis och lägga i en fin skål som du slår in i lite inslagningspapper eller cellofan. Gör det extra fint genom att matcha godiset med skålen!


Choklad, choklad & mera choklad

En klassisk gå bort present: choklad. Nästan alla gillar choklad och många älskar det vilket gör det till en enkel och bra gå bort present att ta med om du är bortbjuden. Ett tips på fin choklad att ge bort i present är denna supersöta asken med ett hopplock av 16 blandade lyxiga praliner att njuta av från Chokladfabriken. Vilka praliner som finns i asken anpassas efter varje säsong. Finns att beställa här.


Stickling

Om du gillar växter och blommor, och kanske har ett litet överskott där hemma, så är det en superfin och personligt present att ge bort en stickling från någon av dina egna växter i en liten vas eller kruka. Jag som har en halv odling med elefantöron hemma har gett bort det flera gånger när jag varit bortbjuden och det har varit väldigt uppskattat.


Nano-lego

Ett tips på en kul och udda gå bort present är att köpa ett par mini-legofigurer som ni kan bygga när ni hänger. Detta är en kul present till de som är lite pyssliga och som gillar småprylar. Hos Söta Prylar finns det flera grymma figurer. Våra favoriter är flygel, panda och pelikan. För den som inte har en särskild deadline så finns det rätt mycket olika figurer att beställa på Amazon annars. Testa att söka på "nanoblock". Det kan dock kosta lite grann med frakt och så.


Te

Vårat första tips på en klassisk fin gå-bort-present är att köpa lite olika sorters löste i en tebutik eller lyxa till det med en fin burk Kusmi Tea. Finns flera roliga smaker som Green Rose, ett grönt te med rosenblad som har en speciell men god smak och som doftar ljuvligt, eller St Petersburg som är ett spännande svart te med röda bär, karamell och citrusfrukter.