Tips på udda presenter

Ibland kan det vara kul att ge bort en present som är lite udda, någonting utöver det vanliga. Vi har faktiskt själva en lång tradition av att köpa och ge bort lite random och udda saker till varandra, och det gör att man alltid är sjukt spänd på att se vad man ska få för present av varandra i år. Om du är på jakt efter en rolig och annorlunda present så tipsar vi här om fem kul och lite udda saker att ge bort i present.

Brandsläckare

Köp en present som kan rädda liv! Vårt första tips på en lite udda men så viktigt present är att ge bort en brandsläckare. Det är någonting som alla människor behöver ha hemma, och det skadar inte att ha flera stycken om man bor på en stor yta så att det alltid finns en nära om olyckan är framme! Den på bilden är från Solstickan och finns att köpa hos Rum 21 för 795 kr.


Gör ditt eget snus

Ska du ge bort en present till någon som snusar så är ett udda och kul tips att gå till någon av Swedish Matchs butiker och göra ditt helt egna snus. Du får hjälp i butiken att välja och kombinera smaker, men det är i slutändan helt upp till dig. Faktiskt en riktigt kul och personlig present som tar lite tid att fixa.

Bok med ett roligt tema

Vårat nästa tips på en kul och lite udda present är att köpa en rolig bok på något random och väldigt specifikt tema. Utgå från vad personen som ska få presenten har för intressen och försök att hitta någonting som matchar detta. Ett par förslag från oss på sådana böcker är How to Slay the Buffy Way, Pokémon: den stora handboken, Pocket RuPaul Wisdom och The Little Book of Sloth Philosophy. Superkul att ha en sån bok hemma, funkar som en roligt inredningsdetalj.


DIY-projekt

Vårat nästa tips på en roligt men lite udda present är att ge bort ett kit med allting som behövs för att göra ett roligt DIY-projekt ihop. Hitta ett roligt projekt som du skulle vilja att ni gör tillsammans och köp sedan de saker som behövs och lägg i en fin låda. Det finns mängder av roliga DIY-projekt, och ett tips är att söka runt lite på Pinterest om du behöver inspiration. Två förslag från oss på roliga DIY-projekt är att knyta amplar i makramé eller gjuta ljusstakar betong.


Ölglas

Tänk att alltid kunna dricka öl i glasen som tillhör din favoritöl hemma! Vårat nästa tips på en udda present är att köpa ölglas från personens favoritmärke, kanske tillsammans med ett gäng öl av samma sort. En personlig present och sjukt gött att kunna dricka sin favoritöl i sina favoritglas även hemma. Här hos Barshopen finns massa roliga ölglas för många olika ölsorter.