Tips på fin choklad att ge bort i present

Inlägget innehåller annonslänkar.


De allra flesta människorna gillar choklad, eller absolut älskar det! Choklad kan därför vara en rolig och enkel present att ge bort när du ska fira någon som du inte känner superbra. Det kan t.ex. vara en grym gå-bort-present som kan plockas fram direkt till kaffet efter maten. Choklad blir en särskilt trevlig present om du köper någon finare sort som inte går att köpa i de vanliga matvarubutikerna. Här är några fina sorters choklad som i vart fall vi skulle bli väldigt glada om vi skulle få i present.

Presentask med 16 praliner

Ett tips på fin choklad att ge bort i present är denna supersöta asken med ett hopplock av 16 blandade lyxiga praliner att njuta av från Chokladfabriken. Pralinerna är handgjorda från hjärtat av Södermalm i Stockholm. Exakt vilka praliner som finns i asken anpassas efter varje säsong. En ask med 16 praliner är 13 x 13 cm stor och går att beställa här. Så himla fint.


Julbox

Nu i jultider och under Corona är denna fina julbox ett kul presenttips. Den innehåller lite mer än bara choklad, som fransk nougat och lakrits, men det är ju knappast någonting dåligt! Detta är den lilla julboxen från Interflora*, men det finns flera större storlekar om du vill ha mer att skicka till någon nära som du inte kan träffa just nu.


*Annons för Interflora.

Tryfflar med havssalt

En fin låda med chokladtryfflar av mörk choklad och havssalt, mums! Det är så himla gott med havssalt till choklad, vi absolut älskar det! Denna lilla lådan från Granit* är perfekt att ta med om du är bortbjuden och du vill ta med en enkel present som garanterat kommer att gå åt.


*Annons för Granit.

Ask med praliner

En lyxig och fin ask med utvalda chokladpraliner från Lindt. Asken har10 olika smaker på pralinerna och det är blandat mellan mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad. Toppen att ta med och ge bort som present eller skicka till någon som behöver livas upp nu i Coronatider. Den finns att beställa hos Åhlens*.


*Annons för Åhlens.


Ljus choklad Havssalt/Pekannötter/Kola

Hur god ser inte denna fina chokladkakan ut, och hur gott låter det inte med en chokladkaka med havssalt, pekannöt och kola. Jag skulle i vart fall inte bli besviken av att få denna härliga choklad i present och vi vill passa på att tipsa om den med. Den finns att beställa hos Konfektbutiken.


Choklad-kit

Kolla detta fina choklad-kitet, verkligen helt perfekt att ge bort i present! Ta med den till en liten bjudning och ta var sina bitar att prova och testa på. Glöm inte att vara försiktig i dessa tider bara. Kul present att skicka med till några som redan bor tillsammans, men kanske hat svårt att komma ut. Så kan de ha lite chokladprovning tillsammans på hemmaplan. Finns att beställa hos Designtorget*.


*Annons för Designtorget.


Roasted Java

Ett tips på choklad att ge bort i present till kaffeälskaren! En ekologisk handgjord chokladkaka med 41 % kakao och kaffe. Denna chokladkakan kommer från Van Ufford och tillverkas i en chokladfabrik i Ystad. En chokladkaka är 80 g och går att beställa här.


Vit choklad med Lakrits/Hallon

Även denna fina vita chokladkakan med lakrits och hallon låter helt underbar! Gå ju hur bra som helst att kombinera denna med en eller par fler av samma märke om du vill ha en lite finare present än bara en chokladkaka. Ska du beställa hem kan du ju även passa på att köpa en till dig själv med. Den finns att beställa hos Konfektbutiken.