Tips på upplevelser att ge bort i present

Det finns flera fördelar med att ge bort en upplevelse eller en aktivitet i present istället för att köpa en sak. När du ger bort en upplevelse i present så ger du personen som får presenten ett minne för livet och du slipper helt risken att köpa någonting som personen inte gillar eller behöver och därför slänger. Att ge bort en aktivitet kan också vara en grym möjlighet att planera in någonting kul som du och personen kan göra tillsammans, så ni får spendera tid med varandra.


Om du letar efter en bra upplevelse att ge bort i present så har vi samlat 10 tips och förslag på aktiviteter som förhoppningsvis kan hjälpa dig att få lite inspiration på en upplevelse som passar i just ditt fall.Champagne-, vin- eller ölprovning

Vårat första tips på en upplevelse att ge bort i present är en champagne-, vin- eller ölprovning. Boka antingen in en provning på något roligt ställe i närheten som erbjuder provningar eller arrangera en provning hemma, så mysigt! Välj dryck baserat på vad ni själva gillar bäst: öl, vin, champagne eller någonting annat gött som ni brukar dricka.


Vandringsled med fika

Det nästa tipset som vi har på en kul aktivitet att ge bort i present är att ta med personen som får presenten på en vandring. Se om det finns några roliga vandringsleder i närheten, bestäm en dag ni ska dit och fixa en picknickkorg med fika eller lunch som du tar med. En perfekt present till aktiva personer som älskar att vara ut i naturen. Och en bra present nu i dessa tider. Om ni är vana vandrare så kan det såklart också vara kul att boka in någonting som är längre bort med övernattning om det passar bättre.


Karaoke

Nästa tips på en sjukt kul upplevelse att ge bort i present är att boka ett rum för att sjunga karaoke! Så himla roligt, och inte bara en present till personer som sjunger bra. Vi brukar hyra ett rum för typ tio personer och ha allsång, och det är verkligen bland det roligaste som finns! När du ska ge bort en aktivitet eller upplevelse så är det perfekt att köpa ett fint kort som du använder för att skriva vad presenten är, och om du ska ge bort karaoke är det ett superkul att passa på att köpa ett sjungande kort!


Hemma-spa

Ett tips om du vill ge bort en aktivitet i present som är enkel att göra på hemmaplan är att köpa ett gäng härliga spa-produkter och bjuda in till hemma-spa. Så himla mysigt att ta lite tid att hänga hemma och bara spa:a loss tillsammans. Ett förslag är att välja ett område att fokusera på och sedan köpa produkter för det området t.ex. händer, fötter eller ansikte.


Restaurangbesök

Om du ska köpa en present till en person som gillar mat så är ett tips på en kul upplevelse att boka ett bord på en restaurang som du vet att personen vill testa och sedan bjuda på middag. Hur gött är det inte att få bli bjuden på middag? Vet du inte något ställe som personen vill testa, ta någonting som du vill testa. Grym present till dig själv med!


Beachvolley

Vill du ge bort en mer aktiv upplevelse så är det ett superkul tips att samla ett gäng och spela beachvolleyboll. Det finns flera ställen som har beachvolley inomhus, för om vi ska vara lite ärliga så är det rätt sällan som det går att göra det ute i detta landet... särskilt om ni ska boka med lite framförhållning. Spela en timme eller två och avsluta med att käka något gött eller ta en drink. Grym födelsedagspresent och grymt födelsedagsfirande!


Pubrunda

Nästa tips på en kul upplevelse att ge bort i present är att planera och genomföra en pubrunda! Kolla in ett par kul ställen som du vill att ni går till och bestäm ett datum. Skriv ner vart ni ska på ett fint kort, eller skriv bara att det blir en överraskning. Ett förslag är att tillsammans med kortet också ge bort ett gäng roliga öl, så blir det ett fint litet pubrunda-kit. Perfekt present till någon som du vill hänga med och som gillar att ta ett par öl!


Yoga

En annan aktiv upplevelse att ge bort i present är att boka in er på ett yogapass på en härlig yogastudio. Detta kan vara en riktigt bra present till någon som är lite stressad och kan behöva gå ner lite i varv och bli lite mer zen. Välj pass beroende på hur mycket yoga som ni har gjort tidigare, så att det inte bara blir superjobbigt. Kombinera yogapasset med en härlig lunch innan eller efter som en extra liten bonus om ni känner för det.


Kurs

Nästa tips på en rolig upplevelse att ge bort i present är att boka in personen, eller er båda, på en rolig kurs. Det finns massa olika kurser att gå på för att lära sig nya kul saker. Bestäm vilken kurs beroende på vad personen som ska få presenten tycker om. Några förslag på kurser som vi tycker skulle vara kul är silversmide, mönsterkonstruktion för att sy egna kläder, sånglektioner, gitarrlektioner och akvarellmålning. Men det finns hur mycket roliga saker som helst, bara att googla runt och se!


Klättring

Det sista tipset på en rolig upplevelse att ge bort i present är att boka in en tid för att gå och klättra tillsammans. Superkul upplevelse som passar perfekt att ge bort till en aktiv person som gillar utmaningar. Detta är en present som flera kan gå ihop och dela på om ni är ett gäng som vill hitta på någonting kul tillsammans.