TIPS PÅ JULKLAPPAR

Letar du julklappar till kompisen, mannen, frun, sambon, mamma, pappa, syster, bror, moster eller kanske en kollega? Till jul är det många presenter som ska inhandlas och då kan det vara skönt med en vägledning genom djungeln av prylar som finns där ute. Här listar vi en mängd fina, unika, personliga och roliga julklappar för de allra flesta på din lista.

 

Längst ner på sidan hittar du lite mer allmänna tips kring vad som är bra att tänka på när du ska köpa julklappar. 

JULKLAPPSTIPS

Tänk ett varv på klimatet i jul och köp en klimatsmart julklapp. Här hittar du tips på klimatsmarta julklappar att ge bort till någon i jul, t.ex. mamma, pappa, din man, fru, bror, syster eller kompis.

Har du precis som vi massa personer i din närhet som redan har precis allting och därför är helt hopplösa att hitta grymma julklappar till. Här hittar du tips på kul och lite ovanliga saker att ge bort i julklapp till sådana personer. 

Ska du spela julklappsspelet med familjen, vännerna eller kollegorna och letar efter tips på julklappar. Här är ett gäng med perfekta julklappar att köpa till julklappsspelet.

Ska du köpa en julkapp till någon man du tycker om så hittar du tips här. Julklappar som passar till din man, pojkvän, bror, pappa eller någon annan man i din närhet.

ANNAT ATT TÄNKA PÅ NÄR DU SKA KÖPA JULKLAPPAR

Under jul ska många julklappar inhandlas till både familj, släkt, vänner, kollegor och bekanta. Var ska man börja, hur ska man tänka. Letar du svar på dessa frågor så har du kommit helt rätt för här hittar du mängder av kul tips på julklappar.

 

En fråga du kan börja med att ställa dig själv när du ska köpa julklappar är: behöver jag verkligen köpa någonting till den här personen? Kanske är det en avlägsen släkting som blir glad av att bara se dig, eller en person som faktiskt inte brukar köpa presenter till dig överhuvudtaget? Då behöver du nog inte köpa någonting till denna person heller. För att minska lite på julklappsstressen så kan man också komma överens med vissa om att man istället hittar på någonting tillsammans.

Om du ändå ska köpa en julklapp så är det första som är bra att tänka på vem det är som ska få presenten. Det bästa sättet att hitta den perfekta julklappen till din vän, mamma, pappa, man, syster är att helt enkelt utgå från vad personen har för intressen och tycker om i allmänhet. Om personen har en hobby så kan det vara smart att utgå från den och se om du kan komma på någonting på det eller liknande tema. Kanske har personen ett favoritlag i någon sport eller samlar på någonting särskilt, det kan vara en bra ledtråd där du kan börja och sedan jobba dig vidare. 

En annan sak att fundera på när du ska köpa en julklapp är om du vill köpa en sak eller någonting annat, som en aktivitet eller upplevelse. Ett tips från oss är att fundera över om det finns någonting som du gärna skulle vilja göra med den personen som du ska köpa julklapp till. Kommer du på någonting som du själv gärna vill göra, bjud med en kompis på det. Eller du kanske kommer på någonting som du pratat med din mamma, pappa, farmor eller morfar om att hitta på, ge bort det i julklapp så blir det av! 

Ett sista tips på någonting som det är bra att tänka på när det kommer till att köpa julklappar är att faktiskt fråga dina nära och kära om det är någonting som de behöver eller önskar sig. Detta kan traditionellt uppfattas som lite tråkigt, men egentligen är det en win-win. Du kan få lite tips på saker som personen verkligen kommer att bli glad för och personen som får julklappen kommer att få någonting som den behöver eller vill ha. Det minskar också risken att personen får någonting som aldrig kommer till användning, utan bara slängs efter att legat i en låda ett par år.